Autor Tema: Hrvatska Nogometna Liga - HNL  (Posjeta: 305772 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
Odg: Hrvatska Nogometna Liga - HNL
« Odgovori #3525 : Svibanj 15, 2024, 11:14 »
Dajte molim vas. nije sve to baš tako idealno oko Dinama.
Kao prvo, čestitam im na tituli. U svakoj ligi ima ekipa koja se favorizira, tako da nemam problema s time.

Onaj penal u Osijeku 2 = 2 boda
Penal u zadnjoj sekundi protiv Rijeke = 2 boda
Odluke u zadnjoj  utakmici protiv Osijeka (sudačke mada je bila praktično  nebitna Dinamu).... dalje se niti ne sjećam, ali bilo je svega.
Automatski znači da bi u tom trenutku i Rijeka imala koji bod više.
Mada, da skratim, Rijeka je imala utakmicu kući za vjerojatnu titulu protiv direktnog protivnika, imao je u određenom trenutku i Hajduk i to protiv Dinama koji nije tada izgledao bajno.
Rijeka je vodila do pred sam kraj, nisu izdržali, sami su krvi. Točka.

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #3526 : Svibanj 15, 2024, 14:31 »
U Nogometni klub Osijek stigao je 40-godišnji Portugalac Alfredo Almeida. Angažiran je kao asistent sportskog direktora Josea Bote za našu Školu nogometa u kojoj će imati ulogu koordinatora. Riječ je o dugogodišnjem profesionalcu koji je kao trener radio 12 godina s mlađim kategorijama u svojoj domovini, a iskustva ima i u vođenju seniorskih momčadi u različitim ligama. U posljednje vrijeme zaposlen je bio u lisabonskom velikanu Benfici i to na području tehničke koordinacije. Tu je dužnost obnašao dvije i pol godine i u ukrajinskom Šahtaru, a potom se jednako toliko vremena zadržao u brazilskom klubu Coimbra Sports s kojim Benfica ima razvijeno partnerstvo i kvalitetnu suradnju.

https://nk-osijek.hr/vijesti/35278/alfredo-almeida-stigao-u-skolu-nogometa/

Mogao bi Osiijek za godinu-dvije pretendirati na naslov, daleko ozbiljnije rade nego ovi morski klubovi.

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #3527 : Svibanj 15, 2024, 15:19 »
Teško. Dok je smeće navijač Rijeke u upravi i vodi konce od gore i zalizana uhljebičarka od 2004. u klubu, teško da će išta biti više od 3. mjesta. Boto i Almeida su dovedeni da prodaju igrače van za 8 milijuna umjesto za dosadašnjih 2, 3.
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline Winx

• Hero Member
« Odgovori #3528 : Svibanj 16, 2024, 08:34 »
Teško. Dok je smeće navijač Rijeke u upravi i vodi konce od gore i zalizana uhljebičarka od 2004. u klubu, teško da će išta biti više od 3. mjesta. Boto i Almeida su dovedeni da prodaju igrače van za 8 milijuna umjesto za dosadašnjih 2, 3.

... i više od tog iznosa. Evo, upravo 8 milja je odbijeno za Matkovića. Prva ponuda je bila 5 milja, pa su rekli da pošalju iz Milana ozbiljniju ponudu, sada je bila 8, ali su odbili.
navodno neki arapski novci su u igri, mogao bi dečko otići za 15-tak milja, ne znam koji je klub u pitanju, možemo samo nagađati.
Po meni je prerano za njega da ode za tolike novce jer kao prvo, niti će igrati, nego će se vući godinama po posudbama, a s druge strane, od tih novaca, on će najmanje profitirati.
Ugovor je s Osijekom potpisao do kraja sezone 2025./2026. Ali obzirom na iznos, ukoliko mu klub ne ponudi aneks, teško da će ostati ovdje, jer njegova plaća je sprdačina u odnosu na neke "vedete" kluba koji niti ne igraju.
I ja dijelim @Massoneovo mišljenje o politici kluba. Očito je da je ovo Mađarima kasica-prasica i igračka za kojekakve financijske igrarije, uopće ih ne zanima nekakav konkretan rezultat, jer klub uopće nema donesen nekakav dugoročni, npr. 5-ogodišnji plan. Tipa, slijedeće godine najmanje 2. mjesto u prvenstvu, finale kupa, dogodine, osvajanje kupa i borba za titulu i npr. za 3 godine osvajanje prvenstva. Tako što ne postoji, sve je uljuljana priča, ide, jbg, ljudi u klubu su financijski namireni, i tko lud bi se bunio u takvoj situaciji.
Treba nam neki revolucionar u klubu. Ove priče s Portugalcima, još ćemo vidjeti, ali to mi se čini samo kao dodatno zamagljivanje priče.
I samo me ne pitajte kako znam, jer ne smijem reći.

Offline Ivek

• Hero Member
« Odgovori #3529 : Svibanj 19, 2024, 10:01 »
... i više od tog iznosa. Evo, upravo 8 milja je odbijeno za Matkovića. Prva ponuda je bila 5 milja, pa su rekli da pošalju iz Milana ozbiljniju ponudu, sada je bila 8, ali su odbili.
navodno neki arapski novci su u igri, mogao bi dečko otići za 15-tak milja, ne znam koji je klub u pitanju, možemo samo nagađati.
Po meni je prerano za njega da ode za tolike novce jer kao prvo, niti će igrati, nego će se vući godinama po posudbama, a s druge strane, od tih novaca, on će najmanje profitirati.
Ugovor je s Osijekom potpisao do kraja sezone 2025./2026. Ali obzirom na iznos, ukoliko mu klub ne ponudi aneks, teško da će ostati ovdje, jer njegova plaća je sprdačina u odnosu na neke "vedete" kluba koji niti ne igraju.
I ja dijelim @Massoneovo mišljenje o politici kluba. Očito je da je ovo Mađarima kasica-prasica i igračka za kojekakve financijske igrarije, uopće ih ne zanima nekakav konkretan rezultat, jer klub uopće nema donesen nekakav dugoročni, npr. 5-ogodišnji plan. Tipa, slijedeće godine najmanje 2. mjesto u prvenstvu, finale kupa, dogodine, osvajanje kupa i borba za titulu i npr. za 3 godine osvajanje prvenstva. Tako što ne postoji, sve je uljuljana priča, ide, jbg, ljudi u klubu su financijski namireni, i tko lud bi se bunio u takvoj situaciji.
Treba nam neki revolucionar u klubu. Ove priče s Portugalcima, još ćemo vidjeti, ali to mi se čini samo kao dodatno zamagljivanje priče.
I samo me ne pitajte kako znam, jer ne smijem reći.
Volio bi da si u krivu ali i sam imam isto misljenje nazalost...

Offline Ivek

• Hero Member
« Odgovori #3530 : Svibanj 19, 2024, 10:04 »
17.12. na Maksimiru je odigran Vječni derbi koji je završio 0-0, čime je Hajduk zadržao 7 bodova prednosti pred Dinamom.

23.01. na Maksimiru je Dinamo poražen 0-3 od Lokomotive čime je krenula velika ofanziva simpatizera Hajduka (a i ostalih antidinamovaca) o nikad jačim Bilima i kako je prvenstvo do kraja samo puko odrađivanje posla jer je Dinamo propao.

Danas 15.05. Dinamo je ponovno prvak Hrvatske sa 16 bodova prednosti pred Hajdukom, osminom finala Konferencijske lige o čemu ostatak HNL-a može samo sanjati te predstojećim finalom kupa. Usput smo iskusili VARLeaks koji je govorio samo na štetu Dinama, te angažiranje stranih sudaca na čijim je utakmicama, gle čuda, Dinamo i gradio ranijespomenutu ostvarenu prednost.

Jedina anomalija u ovoj sezoni je to da je uslijed unutarklupskih razmirica u modrom taboru ostatku HNL-a data šansa i nada u neki uspjeh duže od Velike Gospe kad se obično riješi pitanje prvaka.
Nemoj brate mili,samo to nemoj pricati!Taj rezimski klub je najveca rana Hr nogometa!Sto je nekad bila Zvezda danas je Dinamo!

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #3531 : Svibanj 20, 2024, 18:23 »
Neće dovesti bezveznjaka jer je onda Botina glava na panju. On je dao otkaz Zekiću. Ne smije sada dovesti nekoga tko će biti četvrti opet.

Ono što je Boto napravio je žrtvovanje figure za dobivanje partije. I sasvim u redu potez. Od sentimentalnosti se ne živi, čovjek koji je radio u Benfici, Shakhtaru, PAOK-u to zna. Zato jer su se ovakve stvari radile, odnosno nisu radile, smo se borili sa Lokomotivnom za 4. mjesto, valjda zna čovjek šta radi i valjda ima viziju kakve temelje želi i kakvu kuću želi graditi.

Od sada pa na dalje očekujem velike stvari.
Mislim da Zekic stvarno nije netko oko koga bi itko tko navija za Osijek trebao plakati, mislim da u ovom mandatu nije pokazao nista sto bi sugeriralo da je znacajno bolji trener nego u prvom mandatu a u oba navrata se pokazalo da to jednostavno nije dovoljno dobro za ono sto bi Osijek htio bit.

Offline Winx

• Hero Member
« Odgovori #3532 : Svibanj 21, 2024, 07:41 »
Mislim da Zekic stvarno nije netko oko koga bi itko tko navija za Osijek trebao plakati, mislim da u ovom mandatu nije pokazao nista sto bi sugeriralo da je znacajno bolji trener nego u prvom mandatu a u oba navrata se pokazalo da to jednostavno nije dovoljno dobro za ono sto bi Osijek htio bit.

Eto, ovako nešto može komentirati samo netko tko ne navija za Osijek.
Koga boli ona stvar da li je napravio neki iskorak ili nije.
Stabilizirao je ekipu, naš je domaći dečko, da li se slažem s njegovim vođenjem ekipe na puno utakmica, često se ne slažem.
Je li Dinamo istrpio Jakirovića? Je. Da li je stabilizirao kaos u ekipi i oko nje, je. Eto ti paralela.
Nego, čim je Zekić prvi puta spomenuo suđenje, odmah otkaz, ista stvar je bila i s Bjelicom.
Volio bih da smo postali takav klub da se tko prekrši pravila kazni,. taman i otkazom, samo, zašto samo treneri tako prolaze. I to treneri koji su ispunili minimalni zacrtani plan.
Politika kluba je suluda, i kad ovima iz uprave to kažem, uvijek mi odgovaraju, a jeeeebiga, ti to ne razumiješ, bla-bla. Naravno da razumijem, dok je ovako, svima je tamo financijski dobro, zašto pokušati nešto drastično promijeniti.
Problem je u upravi, end of story.Ljudi, Osijek nema nikakav plan, tu je suština problema. Kada nemaš čestiti plan i program, dogodi ti se tu i tamo da kao Rijeka ove sezone budeš konkurentan, ali generalno sve je to skupa sranje.
Baš me zanima koga će ovaj sumnjivac Boto potpisati ove sezone. Plus, pretpostavljam da je Zekić već psotao bivši trener, čim su doveli Botovog kolegu trenera u akademiju. Sve to jako smrdi.

Naravno da ee nadam da griješim, ali kažem, ne vidim ja tu nešto osim borbe tu i tamo u kupu za neku titulu, a u prvenstvu, taman da i ja sjedim na klupi, 4. ću biti da ga jebeš.

Nek odu po Mourinha kad već vuku svoje Portuglaske veze s Mađarskim parama.

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #3533 : Svibanj 21, 2024, 08:30 »
Eto, ovako nešto može komentirati samo netko tko ne navija za Osijek.
Koga boli ona stvar da li je napravio neki iskorak ili nije.
Stabilizirao je ekipu, naš je domaći dečko, da li se slažem s njegovim vođenjem ekipe na puno utakmica, često se ne slažem.
Je li Dinamo istrpio Jakirovića? Je. Da li je stabilizirao kaos u ekipi i oko nje, je. Eto ti paralela.
Kog boli neka stvar jel napravio iskorak? Pa mislim da bi vas trebala, jer bi cilj trebao biti rasti kao klub a to ne mozete s nekim koji ima ocita ogranicenja. I super je paralela koju si povukao sa Dinamom i Jakirom. Jel stabilizirao ekipu? Je. Jel bi mu dao otkaz i u slucaju duple krune? Sve vise mislim da da, a ja sam stvarno netko tko ne voli ceste smjene i promjene trenera i jako zagovaram stabilnost. Ali kod Jakira ima bas jako puno gresaka i cesto to izgleda jako lose i sumnjam da ce uspjet dugorocno izvuc vise, kad je tako onda je smjena sad bolja opcija nego smjena u 10. mjesecu.

Jel netko domaci decko mislim da bi trebalo biti potpuno irelevanto.

I sa ostalim stvarima za upravu i vodenje kluba se cak i dosta slazem, ne sa svime ali mi je jasno da ekipa iz Osijeka ima i bolji uvid u neke stvari. Ono sto mislim je da bi trebali bit sretni da ste kao Rijeka, odnosno par kupova i tu i tamo borba za naslov/naslov, mislim da je to skroz oke za Osijek.

Offline Winx

• Hero Member
« Odgovori #3534 : Svibanj 21, 2024, 11:10 »
Kog boli neka stvar jel napravio iskorak? Pa mislim da bi vas trebala, jer bi cilj trebao biti rasti kao klub a to ne mozete s nekim koji ima ocita ogranicenja. I super je paralela koju si povukao sa Dinamom i Jakirom. Jel stabilizirao ekipu? Je. Jel bi mu dao otkaz i u slucaju duple krune? Sve vise mislim da da, a ja sam stvarno netko tko ne voli ceste smjene i promjene trenera i jako zagovaram stabilnost. Ali kod Jakira ima bas jako puno gresaka i cesto to izgleda jako lose i sumnjam da ce uspjet dugorocno izvuc vise, kad je tako onda je smjena sad bolja opcija nego smjena u 10. mjesecu.

Jel netko domaci decko mislim da bi trebalo biti potpuno irelevanto.

I sa ostalim stvarima za upravu i vodenje kluba se cak i dosta slazem, ne sa svime ali mi je jasno da ekipa iz Osijeka ima i bolji uvid u neke stvari. Ono sto mislim je da bi trebali bit sretni da ste kao Rijeka, odnosno par kupova i tu i tamo borba za naslov/naslov, mislim da je to skroz oke za Osijek.

Pa sa skoro svime što si napisao se slažem, na istom smo tragu priče.
Osim što nisam za ovakve čudne smjene trenera. Ovo pod domaći dečko je jedino bitno u kontekstu da ga se trebalo još ostaviti da vidimo ima li pomaka. Uostalom dao je otkaz usred sezone u Albaniji da bi došao u Osijek. Čisto eto zato mi je ova smjena glupa. A Jakirović će proći kao i Čačić, to je valjda svima jasno.
Uglavnom, dolazi nam Portugalac, ali ne onaj iz akademije nego bivši Mourinhov pomoćni.

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #3535 : Lipanj 13, 2024, 09:26 »
A šta, nitko ne komentira dolazak Gattusa u Hajduk?  :D

Offline Winx

• Hero Member
« Odgovori #3536 : Lipanj 13, 2024, 09:47 »
Sezona je kiselih krastavaca.... ;)

Offline lukari

• Hero Member
« Odgovori #3537 : Lipanj 13, 2024, 12:11 »
U Osijeku najzanimljivije koliko vidim  :kuler
“When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there.” - Steven Gerrard ♥

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #3538 : Lipanj 13, 2024, 12:23 »
U Osijeku najzanimljivije koliko vidim  :kuler

Jel te to veseli?

Mene veseli što vam je gazda pet kola prije kraja stisnio kočnicu i morao pustiti prvenstvo Dinamu. B-)
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #3539 : Lipanj 13, 2024, 12:27 »
Mene veseli što vam je gazda pet kola prije kraja stisnio kočnicu i morao pustiti prvenstvo Dinamu. B-)
:lol :lol :lol