Međutim ima kvaka u ovome, postavlja se pitanje - što je sa Rafom?
On kao menager kluba je odgovoran za rezultate kluba, uspjehe i neuspjehe, vjerojatno više nego li recimo neki Insua!
Bilo bi OK da se i on u tom slučaju solidarizira sa igračima, da pokaže“Shanksovo“ zajedništvo koje krasi naš klub, i da se i njemu uzme taj dio primanja!
Mene osobno jako smeta ona klauzula od 20 milja koju ima u slučaju otkaza jer bi on eventualno, usprkos lošim rezulatatima i u narednim sezonama, bio i dalje na čelu kluba, jer bi u protivnom klub morao otići u još veći financijski deficit ako bi mu se dao otkaz! A to nije dobro za klub i nitko ne smije biti iznad kluba i na taj način uvjetovati u znatnoj mjeri samu budućnost Liverpoola! Pa bio on npr Rafa ili King Kenny himself!
Čini se po do sad prikazanom, nevažno što i ja dajem potporu Rafi jer ne vidim alternativu ali je vrlo bitan princip, da Rafi u takvoj situaciji ne bi bilo niti na kraj pameti dati otkaz! I za to ima 20 milja razloga koje bi bile i te kakav teret klubu!
Pa onda ako ćemo „kažnjavati“, idemo to raditi, kako je i Garcai naveo, po načelu reciprotiteta! Najbolje plaćenim uzeti najviše love tj veći postotak, manje plaćenim uzeti manje love tj. manji postotak , jer na koncu, striktno matematski gledano znači da oni koji su više plaćeni imaju i veću odgovornost za rezultate!
A u financijske odbitke Rafi uračunati i onaj dio od 20 milja koji ima u klauzuli . Mislim da bi se i tvrdoglavost u nekim segemtima u tom slučaju znatno smanjila...
A sve za dobro kluba...